A medencefedés védi a kerti medencénket

Medencefedés megoldások, előnyök

2018. március 18. - kerti medence építés

Medencefedés megoldások, előnyök

2013-09-27_15_15_32.jpgA fix, vagy eltolható medencefedés beengedi a fényt, de a meleg bent marad.  Ha az épület közelében, lehet az épülettel összefüggő a medencefedés, akár, mint egy télikert. Lehet hozzá építeni külön átjáró folyosót is. Lehet magas, kupolás ívű, vagy épp a víztükörhöz közeli a medencefedés, a medencetető szerkezete. Szempont az is, hogy a medencefedés ajtaja jól zárható, így illetéktelenek nem juthatnak be. De a legfontosabb talán mégiscsak az, hogy ha már megszerette a szép medencéjét, költött rá nem is keveset, akkor ne kelljen csak néznie, és várni a jó időre: élvezze bármikor!

Medence anyagok - csak minőségit érdemes

Sokféle megoldás létezik attól függően, hogy hová tervezi a kerti medence építés. Az erkélyen, tetőtéren kialakított, üvegfalú, természetkapcsolatos, fél fedett-, vagy nyitható oldalú medencék lépéselőnye hagyományos szabadtéri társaikkal szemben az, hogy egész évben kellemes kikapcsolódást nyújthatnak. Lélegzetelállító látvány a fedett medencéből szemlélni a hóesést télen, vagy az üvegfedélen át nézni az éjféli csillagokat a vízben fekve.

Amennyiben nincs lehetőség valami új kivitelezésére, abban az esetben is számtalan trendkövető megoldás lehetséges a már meglévő medencék-, masszázsmedencék vagy wellness terek modernizálására. Már az is előrehaladás, ha a medencét újrafóliázzuk, esetleg a gépészeti berendezést felújítjuk, víz alatti világítást szerelünk be. A vízalatti fénytechnika LED-es megoldásai számtalan látványos újdonságot ígérnek.

Medencefedés az Ön medencéjére

eltolhato_medencefedes.JPGÖn döntsön a fürdőzésről, ne az időjárás!

Gazdálkodjon Ön a szabadidejével, vesse le korlátait és nem csak a családja fogja meghálálni, hanem a pénztárcája is, ha mielőbb meglepi medencéjét egy időtálló alapanyagokból készült medencefedéssel.

Mert medencéje megérdemli a gondoskodást

Ha már medence építés mellett döntött, kerti medencéje megérdemli a törődést, a hosszabb élettartamot, azt, hogy funkciójának megfelelően akár kora tavaszi napsugaraktól késő őszig is felszabadultan használják és meg is hálálja, ha védelmére fedést használunk.

Hogyan?

Úgy, hogy egy igény szerint bármikor eltolható medencefedés nem csak hosszabb ideig tartja tisztán a vizet (miáltal kevesebb költségünk megy el a víztisztításra), de jelentősen enyhíti is a vízveszteséget a párolgás összmennyiségének csökkentésével.

Továbbá egészen október végéig medencefűtés nélkül is kellemes körülmények között használhatja kerti medencéjét, amivel a medencefedés Önnek alacsonyabb fenntartási költségeket generál. Sőt. Egy jó szellőzést biztosító, UV védelemmel ellátott medencefedéssel akár még a naptejen is spórolhat.

A medencefedés óvja és védi a kerti medencénket!

medence_fedes.jpgJajj, úgy élvezem én a strandot” mert függetlenül az időjárástól bármikor kellemesen kikapcsolódhatok, vagy épp zavartalanul pihenhetek a kerti medencémben!

Szeretné, ha ez a felszabadult érzés Önre is érvényes lenne? Ha most gyorsan egy határozott igennel válaszolt magában, az valószínűleg már a két kezén nem tudná összeszámolni, hogy hányszor hiúsította meg rég várt, otthoni kikapcsolódási terveit a kiszámíthatatlan időjárás.

Itt a főidény. Amennyiben pedig van egy szemnek is kellemes kültéri, kerti medencéje, szinte vétek nem kihasználni. Nem igaz?

Ugye előfordult már Önnel az a kényelmetlen helyzet is, hogy bár hosszú hetekig készült arra, hogy munkahelyétől távol, együtt lehessen baráti-körével végre egy kis kerti  medencés, grillezős összejövetel során, egy be nem kalkulált vihar megint egész hétvégére keresztülhúzta számításait?

Medencefedéssel minden időben

Nem kell azonban, hogy az idei nyár is a lemondásokról és csalódásokról szóljon. Amennyiben kikapcsolódással és nem bosszankodással szeretné tölteni az egyébként drága szabad idejét, gondolja végig, mennyi idegességet spórolna meg egy, akár csak egyszerűbb fajta medencefedéssel!

Azok, akik a kerti medence építés megkezdésekor  rendeltek polikarbonát medencefedést is, bizony az egész nyarat fürdéssel és pihenéssel tölthetik, kiváltképp, ha a kivitelezés során egy eltolható medencefedés mellett tették le a voksukat.

Számukra - védve a hűvös levegőtől, csapadéktól - sem az időjárás szeszélye, sem egy-egy csapadékosabb hónap nem jelent akadályt a kötetlen szabadidő-beosztás során.